Paperinukkeja ja varjoleikkejä

Maiju Lehti otti yhteyttä muutoksen tuulten puhallellessa. Tarkoitus oli saada näkyvyys verkossa kuntoon, sillä kuluvan vuoden aikana olisi tulossa uusia julkaisuja.

Sivuille →
Paperinukkeja ja varjoleikkejä
Projektin lopulliseksi tehtävänkuvaksi tuli visuaalinen identiteetti, joka pitää sisällään nettisivut, digitaaliset kuvat ja animaatiot Spotifyyn, Facebookkiin, Instagramiin ja YouTubeen. Promoanimaatiot ennen Tavallinen Sunnuntai -sinkun julkaisua, elävöittämään Maijun Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä EP -julkaisun sekä digi-, että painomateriaalit.
Maiju halusi yksinkertaisen nettisivun, jonka hallinnointi voisi tapahtua nopeasti. Kappaleiden, videoiden ja keikkojen täytyisi olla selkeästi esillä ja näppärästi muokattavissa. Näiden sivujen ympärille muodostui myös keskustelu Maijun brändin muusta visuaalisuudesta. Leikimme ajatuksella visuaalisesta pläjäyksestä, joka kattaisi nettisivut, uudet julkaisut sekä niihin liittyvät somejulkaisut.
Väripaletilla haettiin 60-luvun jazz-levyn tunnelmaa. Graafiset elementit saivat inspiraatiota suomalaisista puutaloalueista. Erityisesti muotokieli tuli paperinukketeattereista ja varjoleikeistä. Teimme tiivistä yhteystyötä valokuvaaja Tuukka Lindholmin kanssa, joka toimitti kansikuvat EP:lle. Kuvien kanssa haettiin kesäillan piknikhetkeä, jossa lämmin, pysähtynyt tunnelma kuljettaa kuuntelijan sopivaan mielentilaan.
Jukra sai vapaat kädet visuaalisen identiteetin ja verkkosivujen laatimiseen. Keskustelun myötä ajatus Amelié-elokuvasta tunnelman inspiraationa vahvistui. Prosessin aikana kuuntelussa olivat Maijun aiemman tuotannon lisäksi myös hänen uusien julkaisujen masteroimattomia versioita. Projektin aikana näiden biisien parissa kului kymmeniä tunteja.
Biisille tehtiin tunnelmaa heijasteleva animaatio. Alunperin animaation oli tarkoitus toimia placeholderina tulevalle musiikkivideolle, mutta lopulta päädyttiin pitämään tämäkin versio.
Jukra teki lopullisen musiikkivideon alkuun animaation, jossa lintu lehahtaa Maijun nimen päältä lentoon. Musiikkivideon kuvasi Tuukka Lindholm ja sen ohjasivat Tuukka Lindholm ja Anniina Leppänen.
Tuulisen metsän humistessa, lintu laskeutuu ujosti etsimään syötävää aluskasvillisuuden joukosta.
Maiju kertoi kirjoittaneensa tämän kappaleen Kampin opiskelijayksiössä, yön vaihtuessa aamuksi. Tuona hiljaisena hetkenä kerrostalosiluetit piirtyivät auringonnousua vasten ja linnut lentelivät taivaalla. Tilanteen kuvaus oli niin hieno, että kuvitus syntyi kuin itsestään.